ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ    
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Χυλοπίτες
Πως θα μπορούσε κανείς να διαχωρίσει την παράδοση από την μεσογειακή διατροφή ή και το αντίστροφο αφού και τα δυο σημαίνουν ένα και μοναδικό πράγμα την υγιεινή μας διατροφή. Τα ζυμαρικά είναι η βάση στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και το κτίσιμο ενός γερού οργανισμού. Για αυτούς που ακόμα ψάχνουν πως  φτιάχνονται αγνές παραδοσιακές τροφές η «Καλοαγρίτισσα»  προτείνει τις παραδοσιακές χειροποίητες χυλοπίτες   με φρέσκο αγελαδινό γάλα, σταρένιο κίτρινο αλεύρι και σιμιγδάλι , χωριάτικα αυγά, φύλλο κομμένο λωρίδες στο χέρι. Πλήρες γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Συστατικά:Σκληρό αλεύρι ,γάλα, σιμιγδάλι, αυγά, αλάτι.
Βάρος καθαρο:500 γρ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ

Χυλοπίτες Νηστήσιμες

Υπέροχα ζυμαρικά κάνουν την διαφορά χάρις στις αγνές πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευαστήκαν όπως σταρένιο κίτρινο αλεύρι και  σιμιγδάλι που γίνονται χειροποίητα φύλλα,  κόβονται   λωρίδες στα χέρια της «Καλοαγρίτισσας» και σ΄ απογειώνουν με την γεύση τους.

Συστατικά: Aλεύρι σκληρό ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 500 γρ

ΥΒΡΙΣΤΑ ή ΕΒΡΙΣΤΑ

Υβριστόν

Νόστιμα υπέροχα  ξεχωριστά ζυμαρικά χάρη στα αγνά υλικά αλλά και τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές μας συνταγές. Αλεύρι και σιμιγδάλι μας δίνουν  απαλά φύλλα  ανοιγμένα στο χέρι, ένα πέρασμα από το σάτσι και οι «Καλοαγρίτισσες»  αφού τα κόψουν στο χέρι όπως και τις χυλοπίτες τα ψήνουν στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Ένα γρήγορο νόστιμο υγιεινό πιάτο στην κουζίνα σας.

Σημείωση: Οδηγίες παρασκευής στις συνταγές της «Καλοαγρίτισσας»

Συστατικά: Aλεύρι ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 500 γρ

ΣΥΡΩΝ

Συρών

Κομμάτι ψυχής από την παρακαταθήκη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τον ποντιακό ελληνισμό.

Ζυμαρικό με σταρένιο αλεύρι που ζυμώνετε και πλάθετε με σεβασμό  στα χέρια της «Καλοαγρίτισσας», τυλίγετε σε φύλλο και κόβεται σε μικρά ρολά για να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει. Ένα γρήγορο νόστιμο υγιεινό πιάτο στην κουζίνα σας.

Σημείωση: Οδηγίες παρασκευής στις συνταγές της «Καλοαγρίτισσας»

Συστατικά: Σκληρό αλεύρι ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 400 γρ

DSC03389a_FILLA_PITAS

Φύλλα πίτας ψημένα στο Σάτσι

Χειροποίητα φύλλα ψημένα στο σάτσι για τις δικες σας σπιτικές τυρόπιτες, σπανακόπιτες,  πρασόπιτες,  κρεατόπιτες και ότι άλλο βάζει η φαντασία και η αγάπη για την κουζίνα και τους αγαπημένους σας.  Προψημένα φύλλα με αγνά υλικά που θα κάνουν την ζωή σας πολύ πιο εύκολη άλλα και πολύ πιο νόστιμη.

Σημείωση: Οδηγίες παρασκευής πίτας στις συνταγές της «Καλοαγρίτισσας»

Συστατικά: Σκληρο αλεύρι, αλάτι.
Βάρος καθαρό: 650 γρ τεμάχια 7

Καλοαγρίτισσα Βίντεο
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.